dinsdag 3 februari 2015

Al 55.000 euro in kas voor restauratie dak Zonnehal

Maar liefst 55.000 euro heeft de werkgroep restauratie Zonnehal verzameld, dankzij de giften van diverse donateurs. Daarmee komt de vernieuwing van het enorme dak van de houten hal weer een stuk dichterbij. 


Opname uit 1938; het dak wordt geteerd met bezem, gedoopt in een emmer teer
Een opname uit (waarschijnlijk) 1938. Het dak werd toen
moeizaam geteerd met een simpele bezem, gedoopt
in een emmer teer. Teerrollen bestonden toen nog niet.
Het was zwaar handwerk.
Om die majeure operatie mogelijk te maken heeft de werkgroep van voorzitter en oud-onderwijzer Tijmen Kos zo’n 85.000 euro nodig. Als het dak vernieuwd is, kan er meer vaart worden gezet achter de restauratie van het hele gebouw uit 1938. 

Doel is om het monument dat nu langzaam wegrot, volledig te herstellen, waardoor de ‘slecht-weerfunctie’ voor grote groepen op de Paasheuvel hersteld wordt. Ook blijft daardoor de hal die werklozen in de crisistijd van de jaren dertig hebben gebouwd, behouden voor het nageslacht.

Voor wie de Zonnehal & Tijmen wil helpen. Doneren kan op: NL 58 INGB 0001 7700 99, Paasheuvelgroep te Vierhouten, o.v.v. “restauratie Zonnehal”.

De werkgroep bestaat uit Tijmen Kos, Netty Hogendoor (ex-AJC), Jan Hilgers (ex-AJC), Ton van der Reijden (Paasheuvel) en Michel Blessing (Paasheuvel) uit Vierhouten. Binnenkort wordt een interview met Tijmen Kos op onze Paasheuvel-blog gepubliceerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten